Протестират работници в КРЗ Флотски арсенал

Фото: Р. Сарандев, "Петел"
Фото: Р. Сарандев, „Петел“

Десетки работници и служители в КРЗ „Флотски арсенал“ организираха протест в двора на завода.

Причина за протестните действия е информация, която са получили работниците, за евентуална рокада на върха в завода, научи Maritime.bg.

Според работниците предстои да бъде сменен управителят на „Терем – КРЗ Флотски арсенал – Варна“ ЕООД – Георги Стойков.

Работници коментираха, че при всяка промяна в състава на борда на директорите управителят е сменян. Промени в ръководния орган е имало на 13 февруари, като сега служителите предполагат, че ще бъде сменен шефът им.

Служителите на предприятието заплашват с масирани протести, ако рокадата стане факт. Tе разказаха, че само при управлението на Стойков заводът има работа, дори коментират, че именно той е станал причина за подобряване състоянието му. Протестиращите са подготвили и декларация в защита на Георги Стойков.

Сред работниците дори има мнение, че е възможно да се готви приватизацията на „Флотски арсенал“.

На протеста днес бяха излезли над 100 души.

Георги Стойков, фото: Стандарт
Георги Стойков, фото: Стандарт

Георги Стойков e роден на 17 март 1957 г. През 1982 г. завършва ВМЕИ-Варна със специалност „Корабостроене“. Професионалната му биография е свързана с морския и аграрния бизнес. От 1981 г. до 2001 г. е заемал длъжности в Корабостроителен и кораборемонтен комбинат „Иван Димитров“ – Русе, Пристанище „Леспорт“ АД, „Лонгоза“ ЕАД. От 2001 г. до 2004 г. работи в БМФ, първо като началник-отдел „Администрация“, а после и като шеф на дирекция „Корабостроене и кораборемонт“. От 2004 г. до 2010 г. е управител на „Терем – КРЗ Флотски арсенал – Варна“ ЕООД. След това поема ръководството на дружество в областта на енергетиката – „Булминерал“ ООД. Понастоящем отново е управител на „Терем – КРЗ Флотски арсенал – Варна“ ЕООД.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент