Синдикални лидери от Пристанище Варна на среща с Московски в София

pristanishte-varna

В петък представителите на синдикалните организации в Пристанище Варна ще се срещнат с министъра на транспорта Ивайло Московски. Това съобщи председателят на КНСБ в пристанище „Варна-Запад”, Пенка Илиева, цитирана от Moreto.net. Срещата ще се състои в 14:30 часа в столицата, в ресорното ведомство.

Преди дни, представителите на КНСБ, „Подкрепа“ и на Синдикат Докери в порта обявиха, че ако министър Московски не разговаря с тях, ще се стигне до стачка и спиране на производствения процес.

Исканията на синдикатите остават непроменени, след като разпространиха и декларация. Пред Ивайло Московски те ще настояват да се гарантира построяване на нови пристанищни мощности преди да бъдат освободени 1-во и 2-ро кейово място.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент