Два свръхмодерни спасителни кораба получи Русия

beringov-proliv-murman

Два нови свръхмодерни ледоразбивача за търсене и спасяване получи руското министерство на транспорта. „БЕРИНГОВ ПРОЛИВ“ и „МУРМАН“ бяха именувани на церемония в корабостроителници Nordic вчера. Maritime.bg припомня, че строителството на двойката модерни кораби започна преди 17 месеца. Те ще служат в района на Сахалин и Мурманск.

„Това са два от най-модерните кораби от този клас, които са строени някога. Беше истинско предизвикателство за нашата корабостроителница да се справи с поставената задача, но е вече факт, че тези изключителни технически напреднати съоръжения ще служат на собственика си“, коментира Витали Юсуфов, председател на борда на Nordic.

Двата многоцеливи спасителни съда са с дължина 88 m, широчина 19 метра и всеки от тях ще има 39-членен екипаж. Освен провеждане на операции по търсене и спасяване „БЕРИНГОВ ПРОЛИВ“ и „МУРМАН“ са способни да провлачват бедстващи съдове в тежка метео-обстановка. На борда им има свръхмодерен медицински комплекс, в който може да бъде оказвана помощ на спасени. Двата кораба са напълно готови за борба с пожари и разливи. Съдовете могат да плават в ледени полета с дебелина на леда до 1 m.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент