Кораб с дървен материал от Варна бедства край Турция (снимки и видео)

FORT AZOV
Кораб с товар дървен материал, натоварен във Варна, бедства във водите на Черно море край Турция. Товарът на FORT AZOV (IMO 8230053) се размества при буря. На 18 февруари корабът е получил 17 градуса крен на левия борд, когато се намира на около миля от Синоп, съобщиха турски медии.

Част от товара на кораба, който е бил на палубата му, е изгубен.fort-azov-212-членен е екипажът на плаващия под флага на Сейнт Китс и Невис плавателен съд. Моряците са били евакуирани от турската брегова охрана. Салвидж операцията е отложена в очакване за подобряване на хидрометеорологичната обстановка.
fort-azov-3Кораб FORT AZOV е плавал от българското пристанище Варна към турския порт Фатса.

Кораб FORT AZOV е построен през 1970 г., съдът е дълъг 114 m, широчината му е 14 m, и е с бруто тонаж 2457 t. Справка на Maritime.bg в система Equasis установи, че собственик на плавателния съд е фирма Valdex Trade Ltd., а негов мениджър Osmet Ltd.

ellandИнцидентът с FORT AZOV наподобява до голяма степен подобен случай с друг плавателен съд, който аварира и потъна край българския бряг в началото на миналата година.

Тогава край Дуранкулак потъна плаващият под флага на Сейнт Китс и Невис кораб ELLAND.

Всичко по темата с кораб ELLAND, включително снимки и видео, можете да видите тук.

Видео:

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент