Антон Гинев се срещна със синдикалисти от Пристанище Варна

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Заместник-министърът на транспорта Антон Гинев се срещна днес с представители на Съюза на транспортните синдикати в България, Федерацията на транспортните работници и Синдиката на докерите. По време на срещата бяха обсъдени въпроси свързани със затварянето на част от “Пристанище Варна” ЕАД с цел превръщането му в рекреационна зона.

Заместник-министър Гинев заяви, че преди проектът за изграждане на Интермодален терминал Варна да бъде реализиран напълно, няма да се спира работата на 1-во и 2-ро корабни места на пристанището. Той уведоми, че вече е подписан и договорът за проектиране на новия терминал. Заместник-министър Гинев отбеляза, че реализирането на този проект е ясен знак за намерението на Министерството за развитие и осигуряване на нови възможности за работа на пристанището.

Присъстващите на срещата обсъдиха още Колективния трудов договор на служителите на „Пристанище Варна“ ЕАД. Те се обединиха около мнението, че условията на труд в пристанището не могат да бъдат променяни без да бъде постигнато съгласие на двете страни – синдикати и работодатели.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент