Масова стачка в италианските пристанища на 6 март

genua
Синдикатите на италианските пристанищни работници ще организират 24-часова стачка на 6 март.

Причина за протестните действия стават споровете между местното министерство на транспорта и министерство на икономическото развитие. Три синдиката, в които членуват голяма част от пристанищните служители в Италия – Filt – CGIL, Fit – CICL и Uiltrasporti , обявиха, че ще протестират в началото на март.

Според синдикатите предлаганите реформи от двете министерства, ще поставят пред заплаха сигурността на работещите в пристанищата, моряците от корабите, които ги посещават и потребителите на услуги, тъй като дават предимство на подстандартни компании.

Синдикатите в италианските пристанище не желаят промяна на системата, в която работят. „Предлаганите реформи от двете министерства ще поставят под сериозен риск сигурността на пристанищата“, подчертаха на пресконференция вчера лидерите на трите синдиката, които планират 24-часовия протест. Те заплашиха, че ако правителството не се съобрази с исканията им, напрежението може да ескалира и стачката да прерасне в по-сериозно неподчинение, като дори обявиха възможно блокиране на портовете за повече от денонощие.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент