Нов синдикат работи за създаване на национална морска стратегия

morska-administraciya

Кап. Пламен Бонев
Кап. Пламен Бонев

Подпомагане създаването на национална морска стратегия е един от приоритетите, които са залегнали в бъдещата работа на създавания в момента Национален синдикат „Морска администрация“. Това съобщи пред Maritime.bg кап. Пламен Бонев – началник на отдел „Контрол и опазване на морската среда, търсене и спасяване“ в ДМА  – Варна, който вчера бе избран за председател на синдиката (в процес на регистрация).

Организацията бе учредена вчера от 24 служители и специалисти в Морска администрация и ще бъде отворена за работещите във всички дирекции на агенцията.

Новият морски синдикат ще работи за гарантиране принципите на работа в агенцията и ще подпомага вземането на решения при промяна на свързаното с морския бизнес законодателство.

Сред главните задачи на синдиката е залегнало участие в изготвянето на национална морска стратегия и подпомагане решаването на проблемите в морското търсене и спасяване.

В момента, по устройствен правилник, в Морска администрация работят малко над 290 души.

След регистрацията на синдиката ще бъде взето решение дали той ще стане част от по-голямо синдикално обединение, обясниха учредителите.

„Целта на учредения синдикат е да обедини служителите за повишаване имиджа и значението на агенцията, да се участва в нормативните и щатни промени, да се участва и в написването и изпълнението на национална морска стратегия, както и стратегия за морско търсене и спасяване. Останалите цели и задачи са както и при другите сродни организации – защита на членовете, подобряване условията на труд, заплащане, почивки и др.“, обясни кап. Бонев.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент