Инж. Ангел Забуртов: Подписан е договорът за новия терминал във Варна

01-port-varna

Инж. Ангел Забуртов, генерален директор на ДП "Пристанищна инфраструктура"
Инж. Ангел Забуртов, генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“

Подписан бе договорът за проектиране на новия интермодален терминал във Варна. Това съобщи пред Maritime.bg генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ инж. Ангел Забуртов.

Управляваното от него предприятие е съвъзложител, заедно с Министерството на транспорта и ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“.

Maritime.bg припомня, че за изпълнител на проектирането бе избран консорциумът между фирмите „Енергопроект“ и „Роял Хасконинг“. Финансирането на проекта, на стойност 8 768 800 лв. без ДДС, ще стане чрез ДППИ.

Договорът, с предмет – проектиране на интермодален терминал Варна, е подписан преди четири дни, като срокът за изпълнение е 9 месеца. В тях обаче не влиза времето за административните процедури, които не са свързани с дейността на изпълнителя.

От ДППИ обясниха, че първо ще бъдат извършени проучвателни дейности за изследване на терена, след което ще бъдат разработени вариатни за самото изграждане.

Оперативната дълбочина в акваторията на новия интермодален терминал трябва да бъде 12,5 m. На 2 корабни места ще бъдат обработвани контейнери, на други 2 – зърнени товари. Проектът предвижда създаването на 1 мултифункционално корабно място, както и кей за служебни съдове.

intermodalen-terminal-varna

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент