Откриха 102 килограма кокаин на танкер

PRISCO_ALEXANDRA
102 килограма кокаин бяха открити на борда на танкер PRISCO ALEXANDRA (IMO: 9397547) край Картахена, Колумбия, съобщи Maritime.bg | News, цитирайки норвежкия вестник TradeWinds.

Местните власти засичат съмнителна активност на лица около кърмата на кораба. Изпратени са водолази за оглед на корпуса на кораба, тъй като е практика контрабанда да се превозва прикрепена към него. Под вода не е открито нищо.

Заловените трафиканти.
Заловените трафиканти.

На борда на построения през 2008 година кораб, плаващ под флага на Кипър, са открити 102 пакета с кокаин, всеки от по 1 килограм. На кораба са задържани и двама колумбийци, които не са част от екипажа.

PRISCO ALEXANDRA е трябвало да посети пристанище в САЩ.

Властите в Колумбия съобщиха, че двамата предполагаеми контрабандисти са арестувани и срещу тях са повдигнати обвинения. Няма задържани моряци при операцията, нито има данни за тяхно участие в престъпната схема.

||| Цялата публикация можете да прочетете в английската версия на Maritime.bg тук. Мненията на авторите в английската версия може да не съвпадат с позицията на редакцията.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Доц. Виолин Райков: Засилва се миграцията на средиземноморски видове по нашето крайбрежие

Динамиката на морското биоразнообразие, която непрекъснато се засилва с климатичните промени, определи темата на нашия разговор с доц., д-р Виолин Райков от Института по

Гвоздейков: Българските морски пристанища могат да се превърнат в портали, концентриращи значителна част от търговските потоци през региона

Осигуряването на бърза и ефективна свързаност между Азия и Европа през българските пристанища е сред приоритетите на правителството. Това заяви министърът на транспорта и