Трима моряци са освободени от нигерийски пирати, убили помощник-капитан на кораба

somaliiski-pirati

Пирати освободиха трима моряци, които бяха отвлечени от танкер KALAMOS на 3 февруари. Maritime.bg припомня, че при нападението пиратите убиха старши помощник-капитана на кораба и раниха други трима моряци.

Днес от фирма Aeolos Management съобщиха, че двамата гърци и пакистанец са били освободени от пиратите, които ги държаха в плен в Нигерия близо месец.

В момента мъжете се намират в болница, след което ще им бъде осигурен транспорт до родните места, се казва в съобщение на фирмата. Няма данни как компанията е постигнала развръзката.

Maritime.bg припомня, че танкер KALAMOS, плаващ под флага на Малта, собственост на базирана в Гърция компания, бе нападнат от пирати на рейда пред терминал Quq Iboe в югоизточна Нигерия.

Международното морско бюро отчете увеличение на инцидентите в района за миналата година. 33 пиратски нападения бяха осъществени от януари до септември м.г.

Четете още по темата тук

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент