Bavaria Yachts и Lexus аут от организацията на регата “Кор Кароли”

CorCaroli2014

Двама от основните партньори и спонсори на регата Cor Caroli остават извън организацията й през тази година. Това заяви Лъчезар Братоев, собственик на LZ Yachting 1991 и председател на я/к Bavaria Yachts, цитиран от Yep. Петнадесетото издание ще бъде организирано от кап. Тома Томов, който е председател на фондация “Кор Кароли”. “Решиха, че може да се справят и сами”, каза Братоев.

Последните пет години основен партньор на състезанието бе я/к Bavaria Yachts. За този период Cor Caroli се превърна в най-голямото ветроходно събитие в страната ни. То завоюва и редица престижни награди. Сред тях бе и отличието “Най-добро спортно събитие на годината в България”. Регатата бе удостоена и с трето място за спортно събитие в Европа.

Бюджетът на Cor Caroli надхвърли впечатляващата сума от 120 000 лв. Регатата многократно намираше място в информационните емисии на регионалните и национални медии. Четиринадесето издание на “Cor Caroli – Bavaria Yachts, powered by LEXUS”, събра над 350 ветроходци и 48 яхти, плаващи под флаговете на България, Украйна, САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Италия и др.

През тази година Bavaria Yachts отпада от организацията. По всяка вероятност Lexus също няма да са сред спонсорите. “Пожелаваме успех на организаторите и стягаме яхтите си за гонките”, каза в заключение Лъчезар Братоев.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент