Колапс в Северно море: Масови съкращения в офшорната индустрия

Oil rig, North Sea

1500 души са съкратени в офшорната индустрия в Северно море от началото на годината, съобщи Блумбърг. Според най-големия синдикат във Великобритания 15 000 души от сектора могат да останат без работа през следващите няколко месеца.

BP, Shell и Total са сред фирмите, които ударно намаляват броя на служителите, инвестициите и спират работата на много от офшорните си съоръжения. Основната причина за колапса в Северно море е ниската цена на петрола.

Според анализатори, негативната за работещите в сектора тенденция ще се запази до 2018 година. Пред Maritime.bg фирми, които изпращат българи на платформи коментираха, че засега няма място за притеснения и паника тъй като нашите специалисти не влизат в групите, които в момента се съкращават.

Споделете в коментарите по-долу всяка информация за съкращения на българи, заети в офшорната индустрия в Северно море.

||| Цялата публикация можете да прочетете в английската версия на Maritime.bg тук. Мненията на авторите в английската версия може да не съвпадат с позицията на редакцията.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент