Няма гаранции за шефа на „Флотски арсенал“, работниците стягат протест

Фото: Р. Сарандев, "Петел"
Фото: Р. Сарандев, „Петел“

Работници от варненския кораборемонтен завод „Флотски арсенал – Терем“ възнамеряват отново да протестират в защита на директора си Георги Стойков. В поставения от тях петдневен срок не са получени гаранции, че той ще запази поста си, нито пък се е осъществила среща с представител на военното министерство в завода, за каквато работниците настояваха, предаде Топ Новини Варна.

Очаква се протестиращите да се съберат отново в двора на „Терем“ в късния следобед и да обсъдят какви действия могат да предприемат занапред.

Те протестираха срещу смяната на Стойков преди седмица, като тогава приеха декларация, адресирана до президента, премиера, председателя на Народното събрание и военния министър, в която се обявиха в защита на директора си, който бил един от най-успешните в историята на завода.

Георги Стойков ръководеше предприятието от 2007 г. до 2010 г., когато беше отстранен. След това обаче беше върнат и за кратко време успя да стабилизира предприятието, натрупало загуба от над 3 млн. лв. по време на отсъствието му.

При предишната си протестна демонстрация работниците заявиха, че са готови да блокират Аспаруховия мост, пътя Варна-Белослав, както и акваторията на плавателния канал „Море-езеро”. Те са категорични, че не може при всяка смяна на властта да се сменят директори на водещи предприятия. Рокадите носят само негативи, показват наблюденията на хората, които изпитват сериозни притеснения и за работните си места.

Още по темата: Протестират работници в КРЗ Флотски арсенал

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент