САЩ: Китай има повече подводници от нас

podvodnici-kitaj

Китай изпревари САЩ по брой подводници. Това признание направи вицеадмирал Джоузеф Малоу, който бе изслушан пред комисия на щатския конгрес по повод бъдещото финансиране на американските военни проекти.

Адмиралът дори каза, че Китай вече е построил „изумителни подводници“, като част от разширяващото се военно присъствие на азиатската страна в различни части на света.

„Знаем, че в момента те експериментират с различни видове съдове и ясно заявяват желанието си да бъдат в света на супер подводниците“, коментира адмиралът.

Според висшият военен моряк, качеството на китайските съдове е по-ниско от това на американските, но например атомните и дизелови подводници на Поднебесното царство са повече от общия брой съдове на САЩ, въпреки, че щатите разполагат с най-големия в света бюджет за отбрана.

Maritime.bg – Свят / ВМС

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент