Бележки определят кой влиза в Пристанище Варна

image

За нов епизод на пристанищната война във Варна съобщиха малко преди полунощ от Асоциацията на пристанищните работници и служители, част от Моряшкия професионален съюз. От организацията разпространиха снимки, получени на флашка, на коите се виждат любопитни бележки, с които се ограничава достъпът на лица до порта. В „черния списък“ място е намерило името на председателя на синдикалната организация. Maritime.bg публикува, без редакторска намеса, разпространената информация и снимки.

image

Искаме да Ви покажем какъв натиск беше оказван върху нашия председател и как злоупотребяваха с него (освен уволнението и предходните на него наказания, които може да видите по – надолу в предходни постове). Правим го не за да се оплакваме, а за да знаете и да бъдете сигурни, че не се плашим от никакви трудности и не се поддаваме на никакъв натиск. По същия начин ще подходим и към проблемите на всеки един наш член (да се надяваме, че няма да има такива). Имаме воля да разрешаваме проблеми и не се плашим от нищо и от никой!!! Хубаво е да се знае. Та значи от момента на дисциплинарното уволнение на председателя ни му беше отказан всякакъв достъп до пристанището, включително и като председател и синдикален лидер какъвто е – грубо законово нарушение, но по интересно е че не е единственото такова. При негови посещения заедно с председателя на Моряшки професионален съюз, пускаха само г-н Велков, а относно Левент Карани служителката се обаждаше и казваше, че има забрана от Мариан Господинов, Левент да бъде допуснат. Г-н Велков е свидетел. На прикачените към поста снимки може да видите, как в стаята на даващите пропуски (оператори контрол на достъп) има закачена бележка на която пише „Лицето Левент Карани да не се допуска до пристанището с посетителски пропуск. НАРЕЖДАНЕ ОТ Г-Н ГОСПОДИНОВ“ не казваме, че това е Мариан Господинов…може да е някой Господин Господинов или Иван Господинов…оставяме на Вас да прецените. Ние просто имаме съмнения, че в написаното може и да става дума за Мариан Господинов предвид горенаписаните примери със служителката която казваше точно това. Тези снимки нашия председател намери в пощата на флашка. Не се знае кой я е пуснал.

Въпреки, че пристанищното ръководство и ГПУ бяха готови на всичко и всякакви нарушения за да не издадат пропуск и да не допуснат Левент Карани до пристанището, същия осъди пристанището (което не е никаква изненада) и като действащ работник какъвто си е вече получи пропуска на работник, както и на председаетел на синдиката АПРС.

Борбата срещу противозаконните действия на ГПУ продължи със законови средства. Председателя ни бе принуден да си извади свидетелство за съдимост и справка от прокуратурата, че няма криминални прояви, не се водят раследвания и досъдебни производства срещу негои не е осъждан т.е. си е съвсем нормален и съвестен гражданин на р. България и никога не е нарушавал закона.

Тъй като нямат никакво право, включително законово такова да отказват издаването на пропуск на председателя ни Левент Карани, мистериозен субект или мистериозни субекти от пристанищното ръководство влязоха в контакт с Граничното пропусквателно управление и посредством неизвестно какви приоми ги накараха те да откажат достъп на Левент до пристанището. Причините за това остават неясни и неизразени писмено. Това можете да видите от снимката към този коментар. Беше ни казвано, че понеже лицето Левент Карани е престъпник няма право да достъп до гранична зона. Искаме да кажем, че Гранична зона е и плажа и канала на Белослав, а Левент Карани живее иманно в Белослав. Разумен отговор на това така и не получихме…а за такъв в писмен вид да не говорим. Така граничнто пропусквателно управление (ГПУ) злоупотреби с правомощията си и противозаконно забрани да се издава пропуск на Левент Карани.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент