Схема за милиони пресякоха в израелско пристанище

ashdod-port
17 служители на международна компания са арестувани в пристанище Ашдод от полицията в Израел. Срещу групата, от неназованата компания, са повдигнати обвинения за присвояване на милиони долари чрез укриване на данъци, съобщиха местни медии.

Над 200 полицаи нахлуха преди дни в складовете на пристанището и арестуваха работниците, за които се твърди, че са присвоили 7,5 млн. щ. долара, чрез намаляване на реалната цена на вносни алкохолни напитки. С това е постигнато намаляване на таксата за импорта.

Заподозрените дори успяват да заобиколят пристанищните власти и напълно не плащали никакви данъци върху вносния алкохол. По време на полицейските обиски са проверени банкови сметки, компютри, стоки и различни документи.

Предварителната информация на местните власти сочи, че групата не е пряко свързана със служители и ръководни органи в пристанището.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент