MOL поръча най-големите контейнеровози в света

ptnr

Mitsui O.S.K. Lines (MOL) поръча четири контейнеровоза с капацитет 20 150 TEU. Това ще бъдат най-големите строени до сега кораби от този тип, а строителството им е поверено на Samsung Heavy Industries.

MOL съобщи още, че е подписан дългосрочен чартър за още два кораба, със същия капацитет, с компания Shoei Kisen Kaisha, които ще бъдат построени в корабостроителница Imabari, Япония.

Съдовете ще бъдат с дължина 400 метра, при широчина 58,8 метра и газене от 16 метра. Всеки кораб ще разполага с двигател MAN B&W G96ME. Тези двигатели са с начална подготовка за преминаване на LNG при бъдеща реконструкция на съдовете. Компанията съобщи още, че корабите ще обслужват линии между Азия и Европа.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент