Времето попречи на корабите на НАТО във Варна

Снимка: Петел
Снимка: Петел

Поради тежките метеорологични условия част от корабите на НАТО, които днес трябваше да акостират на пристанище Варна, все още не са влезли в порта, информират от пресцентъра на ВМС. Всички канали на пристанището са затворени за маневриране поради силния вятър. Лошото време отмени и предвидената за днес пресконференция на борда на един от корабите.

Поривите на вятъра във Варна достигат до 20 м/сек. За областта е обявен жълт код за опасно време, предаде Дарик. Вълнението на морето е 4-5 бала, а температурата на морската около 6 градуса. Максималната температура ще достигне 4 градуса.

Maritime.bg припомня, че от днес до 9 март на посещение ще бъдат кораби от състава на Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО (SNMG 2). Групата е в състав флагман – USS VICKSBURG /САЩ/ и FGS SPESSART /Германия/, ITS ALISEO /Италия/, HMCS FREDERICTON /Канада/, TCG TURGUTREIS /Турция/.

Командир на групата е контраадмирал Брад Уилямсън от ВМС на САЩ (RADM Brad Williamson, USN). След напускането на пристанище Варна на 9 март 2015 г. ще се проведе учение от типа PASSEX между корабите от SNMG 2 и фрегата „Дръзки” от българските ВМС.

Maritime.bg -ВМС

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент