Три кораба заседнаха едновременно в Хърватия

54f88828b0783536068b456d

Три кораба заседнаха едновременно в Хърватия, съобщиха местните власти. Инцидентът е станал при тежка хидрометеорологична обстановка на 5 март. Според местния сайт ДалматияНюз, който разпространи и снимки на съдовете, на борда на корабите не е имало моряци.

Заседнали са кораби KRKA, OREBIC и VRANJIC, които са собственост на базирани в Сплит компании.

Един от корабите е снесен на брега край Ciova, а другите два са изхвърлени северно от Marjana, недалеч от Prve vode. По предварителни данни, не е установено замърсяване.

Властите са изпратили в същия ден два влекача и кораб на бреговата охрана, но предвидената операция по изтегляне на трите съда е била прекратена заради метео-обстановката.

Очаква се днес, ако състоянието на морето позволява, да бъде предприета буксировка. Започнало е разследване за установяване причините довели до инцидента.

Видео:

Снимки и видео: ДалматияНюз

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент