Иранският флот отби пиратска атака

IRAN-voennomorski-sili

Военноморските сили на Иран отблъснаха пиратска атака във водите край Оман. Инцидентът е станал на 8 март. Пиратите атакували плаващия под флага на Филипините кораб PANAMA – GADE, предаде местната информационна агенция „Фарс”.

Няколко часа пиратите правили опит да се качат на борда на кораба, пише агенцията. Плавателният съд разполагал с пасивни средства срещу нападатели.

До достигане на военен кораб на Иран в района, PANAMA – GADE маневрирал за да не бъде допуснато качването на пиратите. Няма данни за броя на нападателите, но според информацията те били в няколко бързоходни лодки.

Пиратите били отблъснати и напуснали района след пристигането на иранските сили. Атакуваният кораб е ескортиран до водите на Пакистан. През миналия месец Военноморските сили на Иран пресякоха няколко пиратски нападения срещу два танкера.

Maritime.bg припомня, че преди дни четирима моряци от Тайланд бяха освободени, след повече от четири години в плен на сомалийски пирати. Представител на местните власти съобщи, че е оказано съдействие за освобождаване на четиримата мъже, които били част от екипажа на неназован плавателен съд. Блумбърг пише, че мъжете са били измъчвани по време на престоя в ръцете на пиратите. ООН също е помогнало за тяхното осбождаване. Не става ясно дали е бил платен откуп.

||| Още новини за пиратството:
Трима моряци са освободени от нигерийски , убили помощник-капитан на кораба

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).