Строят рибарско пристанище в Дуранкулак

Снимка: Shabla.be
Снимка: Shabla.be

Рибарите от граничното село Дуранкулак ще разполагат със самостоятелно пристанище, след като Министерският съвет предостави безвъзмездно за управление на община Шабла терен от 13 декара. Имотът е публична държавна собственост и е с отпаднала необходимост за Министерството на регионалното развитие и благоустройството, предаде Монитор.

Предоставената държавна собственост е хелингово съоръжение с прилежащите му имоти, които да се използват за нуждите на рибарската общност.

„Имаме възможност да изградим самостоятелно пристанище за рибарите на Дуранкулак. Мястото дава възможност за приставане на около 20 лодки и може да се разшири. В близост до пристанището започнахме да изграждаме рибарска хижа, която ще осигури комфорт за рибарите. Имаме идея до пристанището да възстановим тракийско селище със занаяти, което ще е туристическа атракция. Рибарите разполагат и с голяма хладилна камера. В същото време в Шабла строим пазара за зеленчуци, като обособяваме и щанд за рибни продукти. Идеята е ако в Дуранкулак има повече риба, то тя да се предлага и на клиенти в Шабла”, обясни кметът на крайморската община проф. Райна Бърдарева.

Maritime.bg – България / Рибарство

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент