„Дойче банк“: Правим всичко възможно за изплащане заплатите на моряците

SKAGEN

„Дойче банк“ няма никакви намерения да хвърля лоша светлина върху българската морска индустрия, съдебна система и морски власти във Варна и Бургас. Това пише в писмо до редакцията на Maritime.bg холандският адвокат на банката Арам Вос. Повод за писмото му е изтеклата информация за процеса между банката и опитите й да прибере корабите SKAGEN и ST. ROSSA, някога собственост на „Ахилеос Маритайм“.

По думите на адвокат Вос протестната нота, която е изпратена до Българската асоциация на корабните брокери и агенти (БАКБА) и международния Институт на корабните брокери (ICS), е насочена само срещу Даниел Стефанов, който в момента е собственик и управител на фирмите „Ахилеос Маритайм“ и „Сий партнер“.

„Дойче банк е отправила множество покани за среща към Стефанов за обсъждане и решаване на ситуацията. По неизвестни за нас причини, той никога не отговори на тези покани“, подчертава адвокат Вос.

„Дойче банк“ ще направи всичко възможно за уреждане на въпроса с неизплатените заплати на екипажите на двата кораба, подчертава представителят на финансовата институция. По думите му на 12 февруари банката е извършила паричен превод на сумите, които се дължат на моряците, по времето когато Стефанов се е представял за агент и мениджър на плавателните съдове. Средствата, уточнява холандският адвокат, са изплатени на българския адвокат, който представлява интересите на Стефанов. „Сумите са получени от българския адвокат и той се ангажира да се разплати с моряците“, добавя Вос. Той потвърждава думите си с изпратени до Maritime.bg документи за трансфера. Пълна извадка на направеното плащане е налична в редакцията.

skagen-st.rossa-plashtaneНа 13 февруари нови екипажи са поели SKAGEN и ST. ROSSA, за да ги приведат в експлоатационно състояние. Като злощастна изненада, адвокат Вос определя това, което откриват новите екипажи. „Всички жилищни помещения са изпълнени с боклуци, събрани с месеци, множество тръби са спукани поради замръзване, всички твърди дискове са изчезнали, липсват бутала от двата кораба, ръководства, чертежи и пожарни планове също липсват“, добавя адвокатът. По думите му банката трябва да похарчи доста пари за да възстанови плавателните съдове от периода, в който Стефанов се представял за агент и мениджър.

Maritime.bg очаква за публикуване позициите на останалите засегнати в спора страни.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент