Хеликоптерно учение на ВМС и групата патрулни кораби на НАТО

Фото: Р. Сарандев, Петел
Фото: Р. Сарандев, Петел

Корабите от втората постоянна военноморска група на НАТО (SNMG 2) напуснаха пристанище Варна. По време на пресконференция вчера контраадрамил Брад Уилямсън от ВМС на САЩ коментира, че групата е във Варна за да насърчава стабилността и сигурността, както и способността за интеграция и съвместна работа на съюзническите военноморски сили.

В състава на военноморската група патрулни кораби на НАТО служат 1400 военнослужещи от САЩ, Канада, Италия, Турция, Германия и Румъния.  В Черно море те ще участват в съвместни тренировки заедно със своите колеги от военноморските сили на България, Румъния и Турция.

След като корабите напуснаха пристанище Варна, във въздуха бе вдигнат военен хеликоптер, който извърши няколко захода, съобщиха наши читатели.
helikopterno-uchenie-varna

В Черно море групата е от 4 март и ще остане 21 дни. Съвместната тренировка с екипажа на фрегатата „Дръзки“ от българските ВМС се провежда днес. Тя ще включва упражнение по антитерористична защита на корабите на море, радиокомуникационно учение, тактическо маневриране, упражнения по приемане и предаване на товари на ход по траверзния способ, хеликоптерно учение.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент