Откриват стажантска програма на ферибот „Дружба“

ro-pax DRUJBA

Стажантска програма ще бъде открита от фирмата-оператор на българския ферибот „Дружба“, съобщиха пред Maritime.bg от базираната в Бургас компания. „ПБ Мениджмънт“ обявява стажантската програма за студенти и завършили специалности във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Технически университет – Варна. Приемат се кандидати от специалностите „Корабоводене“, „Корабни машини и механизми“ и „Електрообзавеждане на кораба“.

drujbaMaritime.bg припомня, че след два дни българският ро-ро ферибот ще отплава по линията в Черно море, в която вече е включено и руското пристанище Новоросийск. Очакваната регулярност на посещенията е 10 дни.

От „ПБ Мениджмънт“ обявиха, че очакват силен туристически поток през летните месеци и в тази връзка компанията набира допълнителен персонал.

Maritime.bg припомня, че първо плаване по Черноморската линия „Дружба“ осъществи през миналата година. Корабът бе закупен от българската компания от Испания. Фериботът „Дружба“ е построен през 2002 година в Севиля. Дължината му е 180 метра, широчината – 26 метра, а газенето – 5,8 метра. Капацитетът и условията на кораба позволяват товаренето на всякакъв вид единици.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент