Извършват междинен доков ремонт на „Калиакра”, търсят изпълнител

vetrohod-kaliakra

Учебният ветроходен кораб „Калиакра“ ще премине междинен доков ремонт, научи Maritime.bg.

„Български морски квалификационен център“ вече обяви процедура за избор на изпълнител, която се провежда на основание наредбата за прегледите на корабите и корабопритежателите и в съответствие с указанията на Български корабен регистър, както и изискванията на Изпълнителна агенция ”Морска администрация”.

За подновяване валидността на документите, издадени от регистровата организация, е необходимо на всеки пет години УВК „Калиакра“ да извършва класов ремонт, за да се потвърди годността и надежността на корпуса и механизмите му по определени критерии. В средата на петгодишния период (или на всеки тридесет +/- три месеца) след класовия ремонт регистровата организация изисква да се направи междинен преглед на корпуса, който трябва да бъде извършен на сух док.

БМКЦ предвижда ремонтът да се осъществи през месеците април и май, след избора на изпълнител.

За ремонта на морския посланик на България са предвидени 60 000 лева. От БМКЦ обясниха пред Maritime.bg, че сумата е осигурена от бюджета на центъра.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент