Откриха нови кабинети във ВВМУ

vvm2

Италианска делегация посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ вчера, съобщиха пред Maritime.bg от училището. Офицери от Съвместния колеж по отбрана на Италия разгледаха училището и бяха запознати с неговата историят, структурата и организацията на обучение на студенти и курсанти. Пред италианските гости, водени от бригаден генерал Франческо Ломбарди, са представени тренажорите, лабораториите, учебните зали и интерактивният комплекс на ВВМУ.
vvmu1
От училището съобщават, че в учението на втората постоянна военноморска група на НАТО, което се проведе преди дни, са участвали осем курсанти петокурсници на борда на фрегатата „Дръзки”, под ръководството на старши-лейтенант Станислава Стефанова, ротен командир. По време на учението са отработени съвместни действия по антитерористична защита на корабите на море, проведени са сигнално-свързочни учения, упражнения за усъвършенстване уменията на вахтените офицери и други.

vvmu3Два обновени нови кабинета в катедра „Експлоатация на флота и пристанищата“ откри заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов. Той изнесе лекция за актуалните проблеми пред министерството по време на втория ден от сбора на началника на ВВМУ. Исмаилов изтъкна задоволство от посещението си в Морско училище и сподели увереността си за високото ниво на образователната платформа за формиране на знания, практически умения и лидерски качества на възпитаниците.

Maritime.bg – България / Морско образование

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент