Сблъсък между танкер и контейнеровоз край Дубай (снимки)

alexandra-1Звеното за разследване на произшествия на море на Великобритания (MAIB) разпространи снимки от сблъсък между танкер и контейнеровоз.

Инцидентът е от февруари, пишат във Фейсбук от агенцията и публикуват снимки на танкер ALEXANDRA 1 и контейнеровоз EVER SMART.

От изображенията е видно, че носовата част на танкера, плаващ под флага на Маршаловите острови, е понесла сериозни поражения от удара. Следи от удара се виждат и по носа на контейнеровоза.

MAIB уточняват, че инцидентът е станал край Джебел али, Дубай, ОАЕ.

Построеният през 1997 година танкер е с дължина 269,18 m и широчина 46,4 m. Справка на Maritime.bg в системата Equasis сочи, че собственик на кораба е фирма NAUTICAL CHALLENGE LTD, а негов мениджър е дружество ISHIPS MANAGEMENT PTE LTD.

Причина за инспекцията от страна на британската служба е, че контейнеровозът плава под флага на обединеното кралство. Съдът е построен през 2009 г., дължината му е 299,99 m, при широчина 42,91 m. Вписан в Equasis собственик на кораба е фирмата A&L CF MARCH 5 LTD, а негов мениджър EVERGREEN MARINE UK LTD.

MAIB не съобщава причините довели до инцидента, които вероятно са обект на течащо разследване. Няма данни за пострадали и замърсяване.

ever-smart
Maritime.bg – Инциденти

 

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент