Московски открива конференция за морския бизнес в Черно море

Министър Ивайло Московски, снимка: Maritime.bg
Министър Ивайло Московски, снимка: Maritime.bg

Министърът на транспорта Ивайло Московски ще открие в София конференция за морски бизнес в Черно море, научи Maritime.bg. Втората конференция на заинтересованите страни във връзка с Черно море ще се проведе на 24 март в столицата.

Тази година конференцията ще предложи форум на специалисти и предприемачи, които работят в Черноморския регион. Ще бъдат обсъждани начините за разгръщане до най-голяма степен на потенциала на морския бизнес в региона. Конференцията ще търси идеи за иновативни партньорства и политика за създаване на устойчиви икономически и социални предимства за морския бизнес.

Конференцията ще има три сесии – „Свързване на бизнеса“, „На риболов за туристи“ и „Създаване на условия за морския бизнес“.

Организаторите от МТИТС и Европейската комисия коментират, че конференцията за интелигентен син растеж ще предложи интерактивна платформа за дискусии и дебат в търсенето на нови области на синия растеж.

На конференцията се очаква да присъства и комисарят по околната среда, морското дело и рибарството Камену Вела.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент