САЩ вдигат кибер щит над 3600 пристанища

los-angeles

3600 пристанища в САЩ ще влязат в единен кибер хъб, съобщиха от Бреговата охрана на щатите. Това предвижда новата стратегия за кибер сигурност, след като стана ясно, че системите в много от пристанищата могат да бъдат пробити от хакери.

Досега кибер сигурността не е била част от стратегиите за развитие на пристанищата в САЩ.

В новата система за защита срещу хакери попадат и всички възли на щатската Брегова охрана.

По думите на командващия Бреговата охрана – адмирал Пол Зукунфт, досега се е смятало, че никой не иска да „хакне“ системите на пристанищата, което е груба грешка.

Подобни действия обаче могат да бъдат използвани от терористични групировки за по-добро планиране или осъществяване на атаки срещу обекти на територията на САЩ.

Бреговата охрана ще разработи универсални стандарти в борбата си срещу кибер престъпниците, става ясно от думите на адмирала.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Китай прие нов патрулен кораб

Китай прие нов патрулен кораб, оборудван с най-съвременни технологии, съобщи държавното радио. „Хайсюн-09“ е в състояние да следи за сигурността на море и да участва в

„Всяко забавяне може да се окаже фатално“ – част от анализ за морското търсене и спасяване от 2015…

Снимка: Архив на Maritime.bg от началото на последното плаване на спасителния кораб ПЕРУН към турско корабно режище, вижте още снимки тук Българските власти многократно са

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент