САЩ вдигат кибер щит над 3600 пристанища

los-angeles

3600 пристанища в САЩ ще влязат в единен кибер хъб, съобщиха от Бреговата охрана на щатите. Това предвижда новата стратегия за кибер сигурност, след като стана ясно, че системите в много от пристанищата могат да бъдат пробити от хакери.

Досега кибер сигурността не е била част от стратегиите за развитие на пристанищата в САЩ.

В новата система за защита срещу хакери попадат и всички възли на щатската Брегова охрана.

По думите на командващия Бреговата охрана – адмирал Пол Зукунфт, досега се е смятало, че никой не иска да „хакне“ системите на пристанищата, което е груба грешка.

Подобни действия обаче могат да бъдат използвани от терористични групировки за по-добро планиране или осъществяване на атаки срещу обекти на територията на САЩ.

Бреговата охрана ще разработи универсални стандарти в борбата си срещу кибер престъпниците, става ясно от думите на адмирала.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със