Изплатиха 226 хил. лева по рибарски проекти

riboloven-korab

226 хил. лв. по проекти по Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство“ 2007-2013 г. изплати Държавен фонд „Земеделие“.

От тях 192 463 лева са изплатени по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области”. Извършено е авансово плащане от близо 50 хиляди лева за инвестиционен проект за подпомагане на рибарската и туристическата дейност. Той е в изпълнение на стратегия за развитие на местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Бяла – Долни Чифлик – Аврен“. Окончателно плащане на стойност 53 212 лева е направено по проект „Бяла-красива, динамична, успешна туристическа дестинация“. ДФЗ-РА изплати окончателно и 89 477 лв. на Община Девин за популяризиране на възможностите за туризъм. Крайният срок за изпълнението на проекта е 23 юни 2015 г.

Други 33 502 лв. са изплатени по мярка 2.6 „Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура” по Програмата. Общата стойност на инвестицията по договор е в размер на 58 910 лв. Инвестиционното намерение е за закупуване на ново оборудване, което ще подобри производителността на цех за преработка на риба.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент