Индонезия строи пристанища за 7 милиарда долара

indonesiyaПродължава проектът на Индонезия за набиране на 7 милиарда долара за строителство на пристанища и развитие на съществуващата инфраструктура.

Maritime.bg припомня, че Джакарта съобщи за плановете си в края на миналата година. Тогава бе подчертано, че страната иска да стане „морска държава със световно значение в шипинга“.

През втората половина на тази година се очаква държавният пристанищен оператор PT Pelabuhan Indonesia II (Pelindo II) да пусне облигации за 1 млрд. долара за развитие и строителство първоначално на три пристанища.

Координиращият дейностите в морския сектор в Индонезия министър Индройоно Соесило заяви, че строителството вече е започнало в Сурабая, Джакарта и Макасар.

Междувременно местната индустриална камара призова инвеститорите да се включат в мега-проекта за 7 млрд. долара. Предвиждат се и бонуси за всеки местен инвеститор, става ясно от разпространената от местните медии информация. На инвеститорите ще бъде осигурявано съдействие при закупуването на парцели, издаването на разрешителни, както и подпомагане при намирането на кадри.

Очаква се в проекта за пристанищна експанзия на Индонезия да се включат повече от 60 инвеститора от 22 страни. Преди дни бе разпространено видео, което показва напредъка по градежа на новия контейнерен терминал Приок в Джакарта.

| Вижте още:
Катар строи пристанище за 7 милиарда долара

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент