Кораб удари нефтена платформа в Северно море

Sea-Falcon

Кораб удари нефтена платформа в Северно море. Инцидентът е станал преди два дни и е довел до евакуацията на 15 работници на нефтената платформа FORTIES ECHO.

В нея се врязва снабдителният кораб SEA FALCON, преди инцидента съдът е разтоварвал различни товари.

Платформата се намира на около 110 nm от Абърдийн.

Няма пострадали при сблъсъка, се казва в съобщение на компанията-оператор на офшорното съоръжение – Apache North Sea. Задействани са всички системи за сигурност, като това е довело до спиране работата на платформата. Извършените проверки не са установили изтичане на горива, нито наличие на пряка опасност за това.

30-членен е екипажът на FORTIES ECHO, 15 души са останали на борда й, а останалите са били евакуирани на намиращата се в района платформа на същия оператор – FORTIES BRAVO.

Не се съобщава за сериозни щети на борда на SEA FALCON, който е на същата фирма, която е осигурила два от корабите по проекта Южен поток у нас, и които все още са в пристанище Варна.

Води се разследване.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент