Българските моряци са повече от другите европейци на японски кораби

yaponski-flag

Българските моряците, които работят на японски кораби, са повече от другите европейци, съобщиха от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Статистиката сочи, че 5% от чуждестранния висш плавателен състав на корабите, плаващи под японски флаг, са българи, което означава трето място за нас след филипинските и индийските капитани и механици. Българските морски висши специалисти сумарно наброяват по-голям състав от останалите европейци – поляци, румънци и хървати.

qponiya-vvmyМинистерството на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония признава ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” за институция, която подготвя и обучава морски капитани и механици на необходимото високо ниво. Възпитаниците на училището няма да държат допълнителен изпит за работа на кораби, плаващи под японски флаг, съобщават от учебното заведение като потвърждават думите на к.д.п. Андриян Евтимов, който съобщи първо пред Maritime.bg за положителния одит.

Припомняме, че през октомври м.г. в Морско училище пристигна японска група от специалисти, които извършиха одит за обучението на морски капитани и механици. Дадоха отлична оценка за подготовката им, нивото на преподаване, обучение и материално-техническата база.

„Решението на японското министерство на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма е високо оценка и постижение за ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, коментират от морската Алма матер.

Maritime.bg припомня, че и Технически университет – Варна също получи такава оценка от японското министерство.

| Вижте още:
| К.д.п. Андриян Евтимов: Българските моряци вече получават свободно документи за работа на кораби под японски флаг

Maritime.bg – България / Морско образование

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на