Подготвят концесионирането на терминал Видин – Център

Пристанище Видин - Център, снимка: "Пристанище Видин"
Пристанище Видин – Център, снимка: „Пристанище Видин“

Правителството възложи на министъра на транспорта да извърши подготвителните действия за предоставянето на съвместна концесия за услуга върху пристанищен терминал Видин-център, част от пристанище Видин, съобщават от правителствената пресслужба. Съвместната концесия е между Министерския съвет и Общинския съвет на крайдунавския град.

Всички предварителни проучвания, които направихме, показват, че Видин е подходящо място за изграждането на интермодален терминал. Това каза министърът Московски по време на своето посещение в града вчера.

Целта на решението на Министерския съвет е да се постигне по-добра икономическа ефективност и подобряване на регионалното и социално развитие. Новият концесионер трябва да превърне пристанищния терминал Видин-център във водещ и конкурентоспособен специализиран пътнически терминал, в сигурен и стабилен пристанищен комплекс и притегателен център за круизни и туристически плавания.

Предоставянето на концесията ще доведе до създаване на нови работни места и съживяване на обществено-икономическия живот в Северозападна България.

| Вижте още:
| Московски: Започва проектирането на интермодален терминал във Видин

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент