Подготвят концесионирането на терминал Видин – Център

Пристанище Видин - Център, снимка: "Пристанище Видин"
Пристанище Видин – Център, снимка: „Пристанище Видин“

Правителството възложи на министъра на транспорта да извърши подготвителните действия за предоставянето на съвместна концесия за услуга върху пристанищен терминал Видин-център, част от пристанище Видин, съобщават от правителствената пресслужба. Съвместната концесия е между Министерския съвет и Общинския съвет на крайдунавския град.

Всички предварителни проучвания, които направихме, показват, че Видин е подходящо място за изграждането на интермодален терминал. Това каза министърът Московски по време на своето посещение в града вчера.

Целта на решението на Министерския съвет е да се постигне по-добра икономическа ефективност и подобряване на регионалното и социално развитие. Новият концесионер трябва да превърне пристанищния терминал Видин-център във водещ и конкурентоспособен специализиран пътнически терминал, в сигурен и стабилен пристанищен комплекс и притегателен център за круизни и туристически плавания.

Предоставянето на концесията ще доведе до създаване на нови работни места и съживяване на обществено-икономическия живот в Северозападна България.

| Вижте още:
| Московски: Започва проектирането на интермодален терминал във Видин

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини