Руският флот търси вражески подводници в Черно море

ruski-boen-korab

Руски военни кораби търсиха в Черно море подводници на условен противник. Това стана в рамките на командно-щабни учения с участието на Черноморския флот на Руската федерация, предаде ТАСС, като се позова на изявление на министерството на отбраната.

„Във взаимодействие с морската авиация ескадреният миноносец „Питливий“ и малките противоподводни кораби „Суздалец“ и „Александровец“ проведоха търсене на подводници на условен противник в зададени райони в Черно море“, се казва в комюникето, цитирано и от БТА.

Четири кораба миночистачи освен това отработват поставяне и изваждане на мини в условно миноопасен район.

В стратегическата тренировка са участвали общо 10 кораба и 10 самолета и хеликоптера от морската авиация на руските въоръжени сили.

Преди два дни бе съобщено, че Русия провежда мащабни военни маневри по въздух, вода и суша на север и на юг по европейската си територия

Към този момент в Черно море се намират шест военни кораба на НАТО, сред които американският ракетен крайцер „Виксбърг“. В началото на този месец бе съобщено, че те ще проведат учения с ВМС на Румъния, България и Турция, припомня ТАСС.

Според източник от щаба на руския Черноморски флот натовските кораби „не провеждат в момента реални учения“, а пребиваването им в Черно море „има чисто демонстративен характер“.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент