2 млн. лева инвестира „Дунав Турс“ в корабите си

korab-ruse

Над два милиона лева инвестира русенската компания „Дунав Турс” АД за началото на круизния сезон. Всички кораби са основно обновени, като за първи път на м/к „Елегант лейди“ е инсталирана система за пречистване на отпадни води.

Това е една от основните екологични норми за корабоплаване в Европа, влязла в сила от началото на тази година.

Сателитен интернет, изцяло нова анимационна програма и гурме меню са само малка част от новостите, които фирмата въвежда да своите кораби.

„Ако не се развиваме, много бързо можем да изгубим позиции на пазара. Конкуренцията е голяма. И тук въпросът не е в това от колко години си в този бранш, а кой може да предложи най-доброто съчетание между цена и качество без да се прави компромис. В началото на март бяхме на най-голямата туристическа борса в Берлин. Подписахме важни чартърни договори за този сезон, но преди всичко успяхме да планираме заетостта на корабите ни за повече от двеста дни годишно”, каза Катя Стоянова, главен изпълнителен директор на дружеството.

На 26 март, в белгийския град Гент, кораб „Хайнрих Хайне“ по символичен начин ще започне навигационния сезон за „Дунав Турс” АД. Два дни по-късно от Амстердам потегля и м/к Елегант Лейди, а в началото на април от Пасау с немски туристи тръгват и останалите четири кораба – „Ариана“, „Русе Престиж“, „София“ и „Русе“.

Будапеща, Братислава, Виена, Амстердам, Вилково, Кьолн, Дюселдорф, Дюрнщайн са само малка част от пристанищата, където ще се развява българския флаг.

Миналата година много българи също предпочетоха да си подарят круиз по река Дунав.

Maritime.bg – Дунав / България

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент