Пожар горя на кораб край Норвегия

Фото: МарийнЛинк
Фото: МарийнЛинк

Пожар горя на борда на кораб край Норвегия. Инцидентът е станал вчера на кораб PETROJARL KNARR, добивен съхраняващ и разтоварващ кораб, плаващ под флага на Бахамските острови.

Имало е готовност за евакуация на 100-членния екипаж на плавателния съд, след избухване на пожара на около 63 nm от бреговете на Норвегия, край Флоро.

Спасителен хеликоптер, с противопожарен екип, е бил изпратен на PETROJARL KNARR, който се е намирал в района на блок „Кнарр 2“.

Няколко часа е продължила борбата с огъня на построения през 2004 плавателен съд. Сред екипажа на кораба няма пострадали, съобщиха властите в Норвегия и допълниха, че не е допуснато замърсяване.

Временно е преустановена работата на специализирания съд.

Това не е първия пожар на борда на PETROJARL KNARR. Maritime.bg припомня, че през октомври м.г. бе съобщено за подобен инцидент, който обаче бе овладян доста по-бързо.

Плавателният съд в момента е нает от базираната във Великобритания BG Group, която заедно със собственика на съда – Teekey, ще окаже съдействие на властите за установяване причините, довели до инцидента.

Няколко часа след него в готовност за евакуация на екипажа, е останал друг хеликоптер от намираща се в района платформа.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент