Булярд строи нови секции за Daewoo – Румъния (видео)

Още една надстройка за бълкер ще строи „Булярд корабостроителна индустрия“ по договор с корабостроителницата Daewoo Мангалия, Румъния, съобщиха пред Maritime.bg от ярда. Освен втората поръчка за надстройка, българската корабостроителница ще гради и палуба за голям контейнеровоз. В момента българската компании води сериозни преговори с Daewoo за нови поръчки и разширяване на сътрудничеството.

Първите построени елементи ще отплават от България на баржа в средата месец май. Междувременно в завода на пълни обороти тече строителството на първите секции на надстройка за 180 000-тонен кораб за насипни товари, видя репортер на Maritime.bg.

Припомняме, че в края на миналата година родната компания сключи договор с румънската корабостроителница Daewoo в Мангалия. Секциите трябва да бъдат завършени до средата на месец май т.г., под надзора на America Bureau of Shipping (ABS).

В края на миналата година Индустриален холдинг България увеличи инвестицията си в завода.

Снимки (Иван Илчев, Mariitme.bg):
DSC_0019 DSC_0023 DSC_0033 DSC_0035

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и