383 курсанти и студенти от цял свят идват във ВВМУ за научна сесия

vishe-voennomorsko-uchilishte

Научна сесия за курсанти и студенти с международно участие ще бъде открита във ВВМУ „Н. Й. Вапцарво“ на 26 март, съобщиха от училището.

Сесията, която ще продължи два дни, се провежда под егидата на кмета на Варна, с подкрепата на Териториалната организация на Научно-техническите съюзи и Съюз на учените – Варна.

Форумът се организира от Студентски съвет при ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” със съдействието на ръководството и академичен състав на училището.

В двудневния форум ще участват 383-ма курсанти и студенти от военноморски академии и университети от Украйна, Полша, Грузия и Румъния, България. В рамките на научната сесия ще бъдат изнесени 252 авторски и колективни доклада по различни направления.

От ВВМУ отбелязват, че очакват събитието да бъде уважено от множество чуждестранни гости от други университети и академии.

Maritime.bg – България / Морско образование

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент