383 курсанти и студенти от цял свят идват във ВВМУ за научна сесия

vishe-voennomorsko-uchilishte

Научна сесия за курсанти и студенти с международно участие ще бъде открита във ВВМУ „Н. Й. Вапцарво“ на 26 март, съобщиха от училището.

Сесията, която ще продължи два дни, се провежда под егидата на кмета на Варна, с подкрепата на Териториалната организация на Научно-техническите съюзи и Съюз на учените – Варна.

Форумът се организира от Студентски съвет при ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” със съдействието на ръководството и академичен състав на училището.

В двудневния форум ще участват 383-ма курсанти и студенти от военноморски академии и университети от Украйна, Полша, Грузия и Румъния, България. В рамките на научната сесия ще бъдат изнесени 252 авторски и колективни доклада по различни направления.

От ВВМУ отбелязват, че очакват събитието да бъде уважено от множество чуждестранни гости от други университети и академии.

Maritime.bg – България / Морско образование

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).