Бойко Борисов: Два кораба ни се губят

bojko-borisov-korab
Два кораба ни се губят. Влизайки в нашите териториални води, са изключили системите. Това казва премиерът Бойко Борисов на днешното заседание на правителството, сочи справка на Maritime.bg в изнесената по-късно стенограма.

„За единия снощи имах дълъг разговор с колегата Ердоган, специални поздрави на всички на българското правителство, Дани Митов ми превеждаше, не искам да принизя ролята му на външен министър, но е и най-сигурен, а разговарях и по много теми, свързани с външната политика. И веднага – единия кораб ни го задържаха на Турция, нямат никакви документи какво са правили насам в нашите териториални води. Другият сега се обяснява“, коментира премиерът.

Изведнъж се оказва, че два кораба, влизайки в нашите териториални води, изведнъж загубват всякаква връзка. Три дена никой не ги търси. Нашата гранична полиция вместо да обяви тревога за бедстващи хора – за мен те са потънали тези кораби като ги няма три дена на радарите – имаме катери, имаме „Пантер“-и, имаме чудеса там!

Борисов коментира, че е възложил на главния секретар на МВР всички граничари, които са били на работа,

тъй като имаме такъв център за следене на всички движения в морската ни територия, свързана с Шенген, уникален – космически център“,

всички, които са били на смяна тогава, да бъдат проверени и ако се докажат нарушения, да бъдат дадени на прокурор.

Защото те какво правят? Допрат се двата кораба, прехвърлят горивото, разпръснат се и хайде, след това в така наречените ведомствени бензиностанции„, коментира Борисов и нарежда на министъра на транспорта Ивайло Московски да извърши проверка.

Единия кораб го задържаха. Сега да видим тези капитани на кораби, тези екипажи – Московски също да провери. Три дни корабите не са се обозначили!

Коментарите на днешното заседание на правителството бяха свързани с увеличените приходи в хазната с 820 млн. лева, спрямо същия период за миналата година. По думите на Бойко Борисов това се дължи преди всичко на работата и борбата срещу корупцията и контрабандата.

[box style=“3″]
Вижте още:
Ко(с)мическият център – гемии не лови
[/box]

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент