Бойко Борисов: Два кораба ни се губят

bojko-borisov-korab
Два кораба ни се губят. Влизайки в нашите териториални води, са изключили системите. Това казва премиерът Бойко Борисов на днешното заседание на правителството, сочи справка на Maritime.bg в изнесената по-късно стенограма.

„За единия снощи имах дълъг разговор с колегата Ердоган, специални поздрави на всички на българското правителство, Дани Митов ми превеждаше, не искам да принизя ролята му на външен министър, но е и най-сигурен, а разговарях и по много теми, свързани с външната политика. И веднага – единия кораб ни го задържаха на Турция, нямат никакви документи какво са правили насам в нашите териториални води. Другият сега се обяснява“, коментира премиерът.

Изведнъж се оказва, че два кораба, влизайки в нашите териториални води, изведнъж загубват всякаква връзка. Три дена никой не ги търси. Нашата гранична полиция вместо да обяви тревога за бедстващи хора – за мен те са потънали тези кораби като ги няма три дена на радарите – имаме катери, имаме „Пантер“-и, имаме чудеса там!

Борисов коментира, че е възложил на главния секретар на МВР всички граничари, които са били на работа,

тъй като имаме такъв център за следене на всички движения в морската ни територия, свързана с Шенген, уникален – космически център“,

всички, които са били на смяна тогава, да бъдат проверени и ако се докажат нарушения, да бъдат дадени на прокурор.

Защото те какво правят? Допрат се двата кораба, прехвърлят горивото, разпръснат се и хайде, след това в така наречените ведомствени бензиностанции„, коментира Борисов и нарежда на министъра на транспорта Ивайло Московски да извърши проверка.

Единия кораб го задържаха. Сега да видим тези капитани на кораби, тези екипажи – Московски също да провери. Три дни корабите не са се обозначили!

Коментарите на днешното заседание на правителството бяха свързани с увеличените приходи в хазната с 820 млн. лева, спрямо същия период за миналата година. По думите на Бойко Борисов това се дължи преди всичко на работата и борбата срещу корупцията и контрабандата.

[box style=“3″]
Вижте още:
Ко(с)мическият център – гемии не лови
[/box]

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални