Как се ловят кораби в Черно море (видео)

cherno-more
Министерството на транспорта е започнало проверка по случая с двата кораба, за които съобщи вчера министър-председателят Бойко Борисов. Това коментираха от пресслужбата на транспортното ведомство пред Maritime.bg. Ангажирана с проверката е Изпълнителна агенция „Морска администрация“. По думите на премиера проверка ще има и в МВР.

От транспортното министерство все още не могат да изнесат информация за имената на двата плавателни съда, за които премиерът има информация, че са участвали в контрабанда на горива. От там все пак уточниха, че Борисов е говорил за съвсем скорошен случай.

Maritime.bg припомня, че премиерът се възмути, че нито една от службите не е забелязала движението на двата кораба в наши води. Той все пак уточнява, че единият кораб е задържан в съседна Турция.

Случаят с двата кораба, за които Борисов говори, съвпада с друг подобен гаф на Гранична полиция от преди четири години. На 26 март 2011 г. от Варна избяга турският кораб CEDIT 4, който бе преследван от български гранично-полицейски катери, но успя да се измъкне. И досега не е ясно как и защо бе изпуснат плавателният съд.

На въпроса как се ловят кораби в Черно море, отговориха още през 2011-а година от румънската гранична полиция. Тогава граничните полицаи на северната ни съседка потопиха в български води турски риболовен кораб и коментираха пред Maritime.bg, че биха използвали оръжие срещу всеки кораб и екипаж, който наруши законите в Румъния и опита да избяга.

Видео:

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент