Ръст на товарооборота отчитат в Пристанище Русе

port-ruse
Рекорден дневен товарооборот от 6 814 физ. тона, обработени на товарния терминал Русе-изток, отчетоха от пристанището.

Обслужени са 8 плавателни съда и над 70 транспортни средства. Операциите са обезпечили обработката на широка гама от товари – тор, въглища, кокс, машини, метален скрап, също трейлери и контейнери.

За март товарооборотът надхвърля 62 хил. физ. тона товари, което е повече от същия период за миналата година. Заложените в плана на дружеството месечни цели са надхвърлени със 17 хил. тона.

От началото на текущата година дружеството е обработило над 185 хил. физ. тона товари. В сравнение с предходната 2014 г. се забелязва ръст на генералните товари – за периода януари-март 2015 г. те заемат 15 % дял в обема на общия товарооборот, докато за същия период на предходната година са формирали едва 9 % от всички обработени товари.

В абсолютна стойност увеличението е в размер на 11 хил. тона. Същевременно дружеството запазва високите темпове на обработка на насипни товари, чиито обем е на практика аналогичен с количествата от периода януари-март на предходната година.
В унисон с изпълнението на основния приоритет пред дружеството за 2015 г. – диверсификация на товарите, в пристанищен терминал Русе-изток с регулярни темпове тече обработката на контейнери и трейлери.

От началото на годината, за тези видове товари комплекса е отчел обработката на 1 080 TEU, което според пристанището е изключителен успех за български речен порт.

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

Руска фрегата отработи поразяване на вражески кораб с хиперзвукова ракета “Циркон” в Атлантика

Фрегата "Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков" отработи в западната част на Атлантическия океан поразяване на морска цел с хиперзвукова ракета "Циркон" на разстояние над

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент