Студентска научна сесия във ВВМУ (видео)

vvmu-studentska-nauchna-sesiyaВъв Висшето Военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров” бе открита вчера научната сесия за студенти и курсанти с международно участие, организирана от студентския съвет.

Сесията, която ще продължи и днес, се провежда под егидата на кмета на Варна, с подкрепата на Териториалната организация на Научно-техническите съюзи и Съюз на учените – Варна.

В двудневния форум участват 383-ма курсанти и студенти от военноморски академии и университети от Украйна, Полша, Грузия и Румъния, България.

В рамките на научната сесия ще бъдат изнесени 252 авторски и колективни доклада по различни направления.

Видео:

Maritime.bg – България / Морско образование

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС