Предимно млади моряци са в екипажа на Asian Dream

DSC_0078
„Строителен и технически флот” АД и Български червен кръст осигуриха днес провизии на 14-те моряци от кораб ASIAN DREAM, който бе изоставен от неговия собственик в България.

Плавателният съд бе арестуван заради неплатени суми към „Булярд корабостроителна индустрия”.

Близо два месеца моряците са вече у нас.

Днес обаче провизиите им бяха на привършване, а благодарение на широката медийна кампания по случая, ред фирми и институции се ангажираха с подкрепа за мъжете.

Днес с помощта на катер „Природозащитник” на „СТФ” АД и в присъствието на представители на ИАМА, Гранична полиция и Агенция Митници, на моряците бяха осигурени храна и питейна вода за няколко дни. Очаква се в началото на следващата седмица на украинците да бъдат осигурени още провизии.

Веднага след разтоварване на първия палет с продукти, моряците започнаха да ядат на палубата, видя репортер на Maritime.bg. Екипажът на плавателния съд е съставен предимно от младежи на не повече от 25 – 30 години. Момчетата бързаха да опитат от плодовете, които им бяха осигурени от българска страна.

„Изключително много благодарим за подкрепата и бързата реакция”, коментираха те. „Както виждате ситуацията при нас е изключително тежка, но да ви кажа – притеснявам се повече за семейството си”, коментира пред Maritime.bg един от моряците. „Братска България”, побърза да допълни друг, който дори не можеше да повярва, че някой им е обърнал внимание.

Всичко по темата и още видео от борда на кораба можете да видите в специалната страница на Maritime.bg тук – ASIAN DREAM

[insert_posts query_type=“posts“ posts=“31775, 31739, 31742, 31744, 31747, 31749, 31753″ num=“20″ display_style=“list-small“]

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент