Капитанът на Asian Dream: Нямам връзка със собствениците на кораба от 10 дни

asian-dream-master

Нямам връзка със собствениците на кораба от 10 дни. Това каза капитанът на ASIAN DREAM пред Maritime.bg. Днес на борда на кораба бяха доставени най-необходимите за 14-членния екипаж провизии, благодарение на „Строителен и технически флот” АД и Български червен кръст.

Украинският капитан благодари за осигурената помощ от българска страна и остана изненадан, също като останалите моряци, че е дошла толкова бързо.

„Имаме проблем с отпадъците на борда”, коментира той и добави, че от Морска администрация са се ангажирали да организират повторна доставка на продукти през следващата седмица.

„Никой не отговаря на моите имейли и телефонни обаждания”, каза още кап. Душин в отговор на въпрос за компанията-собственик на кораба. По думите му собственик е фирма, регистрирана в Либерия, зад която стоят гърци и китайци, които обаче, по негово мнение, са в обтегнати отношения.

„Семействата на моряците имат нужда от пари, известно ви е много добре. Компанията обаче не е плащала заплати от 3 месеца. Има трима души от екипажа, които трябва да бъдат репатрирани, тъй като са на борда повече от 11 месеца”, допълни още капитанът.

Вижте какво казва капитанът на ASIAN DRЕАМ във видеото по-долу.

Всичко по темата и още видео от борда на кораба можете да видите в специалната страница на Maritime.bg тук – ASIAN DREAM

[insert_posts query_type=“posts“ posts=“31775, 31739, 31742, 31744, 31747, 31749, 31753″ num=“20″ display_style=“list-small“]


Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент