Иван Дражев: Не можеше да останем безучастни

DSC_0030
Не беше възможно да останем безучастни когато наши колеги, наши славянски братя, бедстват в наши води и още повече във Варненското езеро. Това каза пред Maritime.bg инж. Иван Дражев, председател на борда на директорите на „Строителен и технически флот” АД.

Той първи потърси начини да окаже помощ на гладуващия украински екипаж на ASIAN DREAM, след като за случая съобщи първо Maritime.bg.

Управляваната от него фирма, заедно с Българския червен кръст, осигури провизии на моряците, които бяха доставени с катера на фирмата – „Природозащитник”.

„Дори бяхме готови да нарушим процедурите, за да не оставим хората да мизерстват”, коментира Дражев по повод нуждата от разрешение за осигуряване на провизиите от агенция „Митници” и Гранична полиция.

Вижте какво каза още Иван Дражев във видео по-долу.

Всичко по темата и още видео от борда на кораба можете да видите в специалната страница на Maritime.bg тук – ASIAN DREAM

[insert_posts query_type=“posts“ posts=“31775, 31739, 31742, 31744, 31747, 31749, 31753″ num=“20″ display_style=“list-small“]


Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент