Варненски клуб спечели проект за популяризиране на ветроходството

IMG_20150329_124943

Яхт-клуб “Кап. Г. Георгиев – Порт Варна” спечели проект за популяризиране на ветроходството в морската столица, съобщиха от ръководството на клуба на пресконференция днес, предаде репортер на Maritime.bg.

IMG_20150329_120722Стойността на проекта е 5800 лева, като бъдещите млади ветроходци трябва да получат основна морска култура, като предпоставка за бъдеща личностна и професионална реализация в морските професии и бизнес. През тази година клубът ще организира 4 ветроходни регати, а негови ветроходци ще участват в 21 състезания.

От ръководството на клуба коментираха, че през последните години има много сериозни проблеми с финансирането на спорта, но основната им цел е това да бъде променено и все повече млади хора да бъдат привлечени към него.

Двама души от клуба са избрани за членове на новия управителен съвет на Българската федерация по ветроходство и един в контролната комисия. “Председателят на Яхт-клуб “Порт Бургас” Евгений Мавродиев бе избран за председател на УС на федерацията. Имаме надежда за развитието на ветроходството, защото той е млад и енергичен и разбира много от този спорт. Смятам, че ще сме свидетели на нещо много добро в бъдеще”, коментира изборът на шеф на БФВ зам.-председателят на варненския клуб к.д.п. Александър Калчев.

Яхт-клуб “Кап. Г. Георгиев – Порт Варна” е организирал шест регати за миналата година и активно се е включил в организацията на “SCF Black Sea Tall Ships 2014”. В момента сдружението разполага с 18 бр. лодки и други 10, които са закупени от родители на младите ветроходци. В клас “Оптимист” четири са лодките над 30-годишна възраст, които не отговарят на изискванията и ще бъдат бракувани. В клуба през миналата година са работили двама треньори, а представителният отговор е бил съставен от 18 деца – 8 състезатели в клас “Оптимист”, 2 състезатели в клас “Лазер”, 4 състезатели в клас “420” и 4 състезатели в клас “470”.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент