Берна Дайлан: Абсолютно незаконно задържаха Kanton в Украйна

kantonАбсолютно незаконно е задържането на кораб KANTON в Украйна. Това съобщи в интернет представителят на корабособственика Берна Дайлан, предаде репортер на Maritime.bg.

Припомняме, че съдът бе задържан в Украйна след като е посетил пристанища на Кримския полуостров.

Дори е възможно корабът да бъде конфискуван, според местните закони и след въведените международни ограничения за влизане в пристанищата на полуострова.

Берна Дайлан твърди в свое писмо, разпространено в мрежата, че корабът е посетил пристанище Севастопол на 24 юли м.г. Тя подчертава, че това е станало доста преди въвеждането на забрана от правителството в Украйна.

По думите на Дайлан властите в Украйна са стартирали разследване, което два месеца след посещенията на KANTON в портове на Крим, установява, че няма нарушение, но въпреки това съдът е арестуван.

Дайлан добавя, че съдът вече е забавен със 17 дни, а 12-членният турски екипаж буквално е поставен в бедствено положение от украинските власти.

Според изнесената от Дайлан информация става ясно, че никой от намиращите се на борда в момента турски моряци не е бил на KANTON, когато е посещавал пристанища на Крим.

Всичко това ни кара да мислим, че действията на властите в Украйна са тотален фарс”, подчертава Дайлан и добавя, че най-вероятно „онези, които нямат никаква съвест и не зачитат международното законодателство правят опит буквално да присвоят плавателния съд”.

Представителят на корабособственика твърди още, че за случая ще бъдат информирани всички международни служби и организации, включително въпросът ще бъде повдигнат и в Европейския съд по правата на човека.

Още по темата:
Украйна конфискува кораб за влизане в кримски пристанища

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент