CMA CGM поръча три контейнеровоза с капацитет 20,600 TEU

Groesstes Containerschiff der Welt kommt nach Hamburg

Серия от три контейнеровоза с капацитет 20,600 TEU поръча френската компания CMA CGM, която е трети по големина контейнерен превозвач в света.

Според компанията, цитирана от Ройтерс, икономиите, които са осигурени благодарение на увеличените възможности на корабите, са генерирали положителен резултат. Именно това е причината CMA CGM да се насочи към още по-големи контейнеровози.

Също като пазарния лидер Maersk Line, френската компания опитва да се бори със свръхкапацитета и ниските фрахтови ставки с използването на по-големи и ефективни кораби. Освен това френският гигант вече е част от обединение за съвместно използване на кораби по различни линии с други фирми.

Предвидено е строителството на новите плавателни съдове да стане в южнокорейската корабостроителница Hanjin Heavy Industries & Construction Co. Те ще обслужват линиите между Азия и Северна Европа на CMA CGM от началото на последните месеци на 2017 година.

Maritime.bg припомня, че до три години се очаква да бъде построен контейнеровоз с капацитет 22 000 TEU, а следващият очакван стандарт са кораби за превоз на 24 000 TEU, според анализаторите на „Алианц“.

Още по темата:
Контейнеровоз с капацитет 22 хил. TEU до 3 години

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент