Първи пътнически кораб посети Несебър

hamburgС пристигането на първия круизен лайнер, туристическият сезон в Несебър може да се смята за открит, съобщиха от пресслужбата на общината в крайморския град. Този път той започва две седмици по-рано от миналата година. Пристигането на туристическия кораб е най-ранното акостиране за последните 25 години.
Първите чуждестранни туристи слязоха от борда на „Хамбург“, който акостира на Морска гара – Несебър от Батуми на 27 март. Отправната точка на лайнера от 20 март е Истанбул. Преди да посети турския космополитен център, той посети на 22 март Самсун, ден по-късно – Трабзон, а след това и Батуми.
На кораба, чийто екипаж е около 160 души, имаше близо 300 туристи от Германия, Австрия, Франция и Белгия. В рамките на няколко часа западноевропейците разгледаха единствения български град, вписан в престижната листа на ЮНЕСКО, като се разходиха по калдъръмените улички и не пропуснаха да запечатат най-емблиматичните църкви за спомен. След престоя в Несебър, „Хамбург“ отплава към пристанище Истанбул.
Туристическият кораб „Хамбург“, плаващ под флага на Бахамските острови, е построен в Германия през 1997 г., дължината му е 129 м, широчината – 22 м, съдът гази до 6 м. и достига 21 kn. На борда на кораба има 216 каюти, в които могат да се разположат до 300 туристи. Има 2 ресторанта, 2 басейна, библиотека, бар, кинотеатър, търговски и фитнес-център, сауни, интернет-кафе и нощен клуб.
Следващият круизен кораб се очаква да акостира в Несебър малко след Великден – на 16 април.
Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент